Open les sportmassage

Meer informatie en aanmelden

Inleiding

Steeds vaker krijgen wij de vraag van potentiële cursisten om eens een les van de opleiding Sportmassage bij te wonen.
Met deze “Open les opleiding Sportmassage” willen we jou als geinteresseerde in de opleiding Sportmassage een kijkje in de keuken geven van de opleiding Sportmassage.
De open les geeft je een goed idee van wat een sportmasseur allemaal leert en wat hij er in de praktijk mee doet. De open les is vooral praktisch van aard: Sportmassage is immers een praktisch vak!

Inhoud

Aan de hand van een praktisch voorbeeld (casus) van een sportmasseur uit zijn sportmassagepraktijk gaan we praktisch aan de slag met diverse vaardigheden die je leert tijdens de opleiding sportmassage, zoals:

  • sportmassage
  • tapen en bandageren
  • functieonderzoek.

Je gaat dus zelf tijdens de open les direct al masseren en tapen!

Na het masseren en tapen laten we je nog kennismaken met een mooie aanvullende behandelmethode: Fysische Vaattherapie van Bemer.
Hiermee kan je in de sportmassagepraktijk nog betere resultaten behalen voor je cliënten. Deze therapie werkt op de microcirculatie, de circulatie in de fijnste haarvaten van ons lichaam.

Praktische zaken

  • tot 1 week voorafgaand aan de workshop kan je vragen mailen aan de docent via het contactformulier;
  • wij zorgen voor NAQI massagelotion tijdens de workshop;
  • wij zorgen voor lakens en handdoeken voor het afdekken van de massagebank en de cliënt;
  • tijdens de workshop oefen je op je mede-cursisten.

Docent

De workshop staat onder leiding van Norbert Engels. Norbert is jarenlang actief als sportmasseur (sportzorgmasseur). Hij heeft een eigen massagepraktijk gevestigd in een fitness- en wellnesscentrum in Leiden. Voor ACE Algemeen Centrum voor Examinering is hij actief als examinator. Norbert helpt sporters (op elk niveau) om op verantwoorde wijze te blijven sporten door o.a. massage, behandelen van spierblessures, blessurepreventie en bewegingsadviezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *